MeseLandia - Ahol a mesék laknak
Teljes mesék

A kis hableány teljes mesefilm

A 2023-as kis hableány film egy élénk és varázslatos élőszereplős adaptációja a klasszikus Disney-rajzfilmnek, amely a Hans Christian Andersen meséjén alapul. A film főszereplője Ariel, a tenger királyának lánya, aki szeretne ember lenni, és beleszeret egy hercegbe, aki egy hajótörés után kerül a partjára. Ariel egy gonosz tengeri boszorkánytól, Ursulától kér segítséget, aki megígéri neki, hogy átalakítja őt emberré, ha cserébe odaadja neki hangját. Ariel beleegyezik az üzletbe, de hamar rájön, hogy Ursula csapdába akarja csalni őt és apját, hogy megszerezze a tenger uralmát.

A film rendezője Rob Marshall, aki korábban olyan zenés filmeket készített, mint a Chicago, az Egy kis éji zene és a Mary Poppins visszatér. A film zenéjét Alan Menken szerezte, aki az eredeti rajzfilmhez is írt dalokat. A film szereplői között olyan híres színészeket láthatunk, mint Halle Bailey (Ariel), Jonah Hauer-King (herceg Eric), Melissa McCarthy (Ursula), Javier Bardem (király Triton), Awkwafina (Skuttle), Jacob Tremblay (Flounder) és Daveed Diggs (Sebastian). A film bemutatója 2023. július 7-én volt az Egyesült Államokban, és nagy sikert aratott a kritikusoktól és a közönségtől egyaránt. A film elnyerte a legjobb látványtervezés és legjobb smink díját az Oscar-gálán, valamint jelölték a legjobb filmzenéért és legjobb betétdalért is. A film egy lenyűgöző és szórakoztató élményt nyújt mindazoknak, akik szeretik a meséket és a zenét.

3 hozzászólás

 1. Én is megnéztem a kis hableányt Nagyon tetszett, főleg Ariel Ő olyan szép és aranyos! Az éneke is olyan jó volt! A gonosz Ursula megint próbált ártani neki, de én egy varázsigével megvédem őt! Abrakadabra hokusz pokusz Már nem bánthatja többet Arielt! Az éneklése tök jó lett Bár néha furcsán énekelt, mintha mást énekelt volna mint amit hallottam De az nem baj, mert én majd elvarázsolom hogy jól szóljon! Mert én vagyok az igényes varázsló! Ariel a legjobb hercegnő! Együtt felfedezzük a tengert! ⚓️

 2. Tudjátok, régen én sem szerettem Arielt, mert olyan csendes és szomorú volt. De most végre megmutatta az erejét, és kiállt az apukája ellen, hogy ő ember akar lenni! Ez tetszett nekem a legjobban. És persze az is, hogy most van egy barátja, Erik, aki imádja őt. Micsoda romantika! Én is szeretnék egy ilyen herceget. A gonosz Ursula most is nagyon ijesztő volt, de szerencsére megint legyőzték. És láttátok azokat a szép halfarkakat meg a tengert? Olyan volt, mintha ott lettünk volna a mélyben! Imádtam az éneklést is, főleg amikor Ariel azt énekelte, hogy „első alkalommal” szerelmes. Ti is énekeljétek velem: „For the firssssst tiiiiime in foreeeever…”. Ez a kedvenc részem. Összességében ez most a legjobb mesefilm lett! Ki megy velem még egyszer megnézni?

 3. Kedves Szülőtársaim! Én, a hős lovag azért ültem le megosztani veletek a gondolataimat az új Kis hableány filmről, mert fontosnak tartom, hogy felnőttként is kulturált párbeszédet folytassunk a gyerekeinket érintő témákról.

  Egyetértek azzal, hogy a film bizonyos szempontból nem sikerült tökéletesen. Ariel alakítóján érezhető a tapasztalatlanság, bár a tehetség csírája megvan benne. Erik herceg karaktere sem elég karizmatikus. A CGI technika még fejlődésre szorul. Ugyanakkor érthető a nosztalgiánk a régi rajzfilm iránt – az mindig az eredeti marad.

  Viszont értékelnünk kell a pozitívumokat is. A filmzenében remekelt a stáb, a dalbetétek slágerekké válhatnak. A mellékszereplők, mint a komornyik vagy Ursula, színészileg erős alakítást nyújtottak. A vizuális effektek pedig lenyűgözőek, még ha néhol tökéletesíthetők is.

  A film üzenete fontos: az apa-lány kapcsolat ábrázolása, az önmagunkért való kiállás bátorsága mind értékek, amiket továbbadhatunk a gyerekeknek. Bízom benne, hogy az alkotók a jövőben tanulnak a mostani fogadtatásból, és még jobb remake-eket készítenek majd. Addig is érdemes nyitott szemmel néznünk ezeket a próbálkozásokat.

  Köszönöm, hogy meghallgattak. Békesség legyen veletek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb